YANLIŞLARINI SEV


          Hiç düşündün mü; gerçekten seni mutlu eden kişilerle mi görüşüyorsun, yaptığın işi severek mi yapıyorsun? Evini,arabanı,üzerindeki giysileri sen mi seçiyorsun? Yani,olmak istediğin yerdemisin yoksa başkalarının olmanı istediği yerde mi?
       
         Hayatından seni mutsuz eden her şeyi çıkarıp,sırtındaki yüklerden kurtulman gerekiyor. Eğer işinden memnun değilsen işini değiştir, arkadaşın sana negatif enerji yüklüyorsa onunla görüştüğün zamanı en aza indirgemeyi dene. Biryerde zaman geçirmek seni mutsuz ediyorsa oradan uzaklas. Kilolarından mutsuzsan onları üzerinden atabilmek için önce kendini sev ve saygı duy.
       
         Seni mutsuz eden şeyden, kişiden, işten uzaklaşamıyorsan ne olacak ? Eğer hayatında değiştiremeyeceğin birşey varsa ; aile bireyleri,maddi imkansızlık vb. işte özaman ‘olumlu düşünme’ orucunu tut. Önce 1 hafta deneyerek toplamda 21 gün aklına gelen olumsuz herşeyi olumluya çevirmeyi dene. Evinden mi memnun değilsin, o evde yaşadığın güzel anıları düşün.Hayatında görüşmek zorunda olduğun kişilerle görüştüğün anlarda olumsuz davranışları olumlayarak sen iyiye taşımayı sağla.
       
         Olumlama; herhangi bir konuda bilinç altımızı programlamak için kullandığımız bir yapıdır. Bir olumlamayı defalarca tekrar bilinç altımızdaki inancı değiştirmeye ve onun yerine yeni bir inanç eklemeye çalışırız.Olumlamayı sağlık,evlilik,zihinsel huzur, iş ve refah ortamı sağlamak gibi konularda rahatlıkla uygulayabiliriz.Örneğin; “şimdiye kadar hatalarım oldu fakat bunlardan çıkardığım derslerle şimdi çok daha başarılı olacağım veya 'x' kişisin davranışlarındaki yanlışları ben kendi çocuğumda yapmayacağım, çok iyi bir anne olacağım”gibi olumlamalar yapabiliriz.
Peki neden 21 gün? Bunu bende çok merak edip eğitmenlerime sordum ve sosyal ağlarda araştırdım.

         Özetleyecek olursam; bilinçaltımızın herhangi bir düşünceye dayanabildiği süredir. Bu, anne karnındaki embriyonun 21 günde gelişimini tamamlayıp bir hücre haline gelmesi kısas alınarak düşünülmüş bir süredir. Olumlamaya,aynı zamanda 'zihinsel detoks'ta diyebiliriz.Vücudumuz için yaptığımız ‘fazlalıklardan kurtulma’ çalışmasını şimdi ise zihnimiz için yapacağız. Bunu yaptığında göreceksin ki sen pozitif oldukça etrafındaki herşey zamanla sana pozitif yansımaya başlayacak ve çok daha mutlu bir kişi olacaksın. Sen olmak istediğin yere gidersen, yollar engebeli de olsa, yokuşlar çukurlarda olsa, oraya gidersin. Buna inanmalısın.

            Hiç düşmeden yürümeye başlayan bir çocuk gördün mü? Yanlış yapmaktan korkan insanlar doğruyu bulamaz.Her zaman hayallerimizi gerçekleştirmek için bir çözüm var. Şunu unutmamalıyız ki; başarı son başarısızlığın ardından gelir.
            Bir düşün, aynaya baktığında, yanlış yapmaktan korkan ve doğruları bir elin parmağını geçmeyecek kadar az olan bir insan mı görmek istersin yoksa yaşadığı olumsuzlukları olumluya çevirmiş ve bunlardan çok şey öğrenmiş başarılı ve mutlu bir insan mı? Evet, hangisi olmak istersin?
                                                         
                               Kendinizde en iyi cevabi bulmaniz dilegiyle, sevgiler
                                                 
                                                                                                                       Melis Dilmener

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...