MAVİ KIRLANGIÇ




                                   
    Büyüklerimizin 1960’li yıllarda çocukluk çağındayken bildiği, benim ise henüz tanıştığım ve bir anne olarak takip etmekten keyif aldığım Mavi Kırlangıç dergisi 2015’ten beri  tekrar aramızda. Tabii bu tür yayınları anneler ihtiyaç duydukları dönemde araştırırlar, ben de öyle bir dönemdeyim.
    Mavi kırlangıç, Yeşilay’ın topluma sunduğu bir kültür hizmetidir.Öğrencilere milli ve manevi değerleri aşılamak amacıyla yayımlanmaktadır.Yeşilay’ın ilk çocuk dergisi olarak, “Çocuk yurdun temeli,milli varlığımızın da teminatıdır,” düşüncesi ile, doğrunun yanında ve hizmetinde bulunmaktan duyacakları hazzın onlar için en büyük kazanç ve mükafat olduğunu düşüncesindeler. 1960 yılında “öğrenci ve çocuk gazetesi” olarak gazete ebatlarında ve haftalık olarak yayınlanmaya başlamış,  61. Sayısından sonra bir grup idealist  tarafından büyük bir gayret ve heyecan ile aylık dergi olarak basılmaya başlanmıştır.
     Derginin içeriği, çocukların o döneme ait ihtiyaçlarına göre belirlenmiş, güncel kitap,tiyatro,sinema ve sergi bilgilerinin verilmesinin yanı sıra,değerli yazarlarımızın hikayeleri de yer almıştır.Derginin piyasada satılmamasına rağmen dönemin (1969-1980) en çok rağbet gören dergisi olması bence bir tesadüf değil.
    Dergi  35 yılık uzun bir aradan sonra yeniden çocuk dergisi olarak yayımlanmaya başlamıştır. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan karikatürler, çizgi roman, çengel bulmaca,kelime avı gibi akıl çalıştırıcı bulmacalar,hayat bilgisi, etkinlik sayfası , ilginç bilgiler, botanik bahçe  sayfası ve kültür sanat bölümüyle tam olarak çocuğunuzun okumasını isteyeceğiniz bir dergi. Özellikle şehirlerimizin ve farklı ülkelere ait tanıtıcı yazıların olması benim çok hoşuma gitti. Ayrıca teleskop ve gezegenler gibi konulara yer verilen “Bilim Merkezi” bölümü herhangi bir dergide göremeyeceğimiz nitelikte. Oğlum bu dergiyi okuyacağı zaman farklı şeyler öğrenecek, ülkeler,gezegenler ve bilmediği alanlarla ilgili keşfe çıkacak olması bir anne olarak beni heyecanlandırıyor.
    Mavi Kırlangıç mümkün olduğu kadar her satırı ile yararlı olmayı, çocukların kökten gelen kişilik yapısına daha büyük güçler ve verimlilikler kazandırmayı amaçlıyor.Derginin daha çok öğrenciye ulaşması için kampanyalar düzenlenmektedir.
    Fiyat olarak piyasadaki diğer dergilere oranla çok daha uygun olması dergiye ulaşılabilirliği kolaylaştırıyor. Aylık dergi ücreti 5tl, senelik aboneliği ise 50 tl’dir. Sizler de dergi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve abone olmak isterseniz aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.
Sevgilerimle
https://goo.gl/9Hx7tu

www.yesilaymarket.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...