BU YAŞAM SENİN

Hayatımızın her aşamasında var olan aşırı yük, psikolojimizi etkiliyor.Bunun yanında bir de çevremizdeki insanları fazlasıyla memnun etme çabası eklenince,kendimizi stresli ve hep birşeyler eksik pskilojisini yaşamak zorunda bırakıyoruz.
Farkında olmadan, bilmeden, bazen de bilerek çevremizdekilerin bizim hakkımızda ne düşünmesini istiyorsak görüntümüzü ve davranışlarımızı istediğimiz gibi değil,istenilen şekilde değiştirerek kendimizle iletişim kurmayı unutuyoruz.Dolayısıyla kendimiz olamıyoruz.
Kişiler genellikle yaptıkları birçok şeyi kendi istedikleri için gerçekleştirdiklerini düşünürler.Zaman geçip ortamdan uzaklaşıp bilinçlendikçe aslında onu yapma nedeninin kaybetme korkusu ve olması gerekeni yapmak algısının olduğunu görebiliriz.
Doğal olan bizim hayatımız ve hayatımızın kumandası hep bizim elimizde olmalı.İstemediğimiz anda, istemediğimiz yerde,hoşnut olmadımız kişilerle birarada olmak zorunda değiliz.
Toplumun içinde kabul edilir,gözde ve başarılı olma isteği elbette insanoğlunu mutlu eden motivasyonlardır.Ancak kendi kişiliğimizin üstünü örtmeden bunları oluşturmaya çalışmalıyız. Böylece yaptıklarımız da bir süre sonra bize mutluluk yerine sıkıntı vermeyecek ve iç motivasyonumuz artmaya başlayacaktır.
Kendin olmak özgürleştirir ve insanlara sınırlar koyabileceğin motivasyona sahip oursun.Sınırlar, insanlasrın bizimle nasıl bir ilişki içine gireceklerini ve nerede durmaları gerektiğini belirler.Dolayısıyla enerjimizi istemediğimiz insanlarda ve fasaliyetlerde harcamak yerine mutlu olacağımız ortamlarda kullanırız.Buda bizim huzurlu ve daha dingin bir kişi olmamızı sağlayacaktır. Birileri bizim eksiklerimizi gördüğünde onların beklediği kadar mükemmel olmadığımızı anlayacakları düşüncesi benliğimizi sarmaya çalışsa da fazlasıyla mutlu ve huzurlu olmanın ayrıcalığını yaşarız.

Her şeyden önce kendimize inanmalıyız. Öldüğümüz gibi zaten başarılı ve sevilen bir insan olabiliriz,bunu bilinçaltımıza yerleştirerek kendimize karşı da samimi olmalıyız.Tüm duygularımızı özgürce ifade etmeliyiz.yüzde yüz kendimiz olabilmek bize hayallerimizin de ötesinde bir güç verecek. Kendimize inandığımızda yalnız bir kalabalık olacağız. Bu yaşam mücadelesini kimseye ihtiyaç duymadan veren insanlar yanlız kalmaktan da korkmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...