OLUMLAMA

    Günlük hayatımızda farkında olmadan birçok olumsuz cümle kurarız ve bunları bilinçaltımız otomatik olarak kaydeder.Karamsarlığa kapılır, hayatta her şeyin kötü gittiğine inanmaya başlarız.Biz buna inandıkça da negatif olaylar karşımıza çıkmaya devam eder.
    Hayat, bizim kendimize verdiğimiz değer üzerinden hareket eder.Sesli olarak seslendirmiş olduğumuz düşüncelerimiz ve konuştuklarımız hayat akışımızda çok önemli bir rol oynar.Bir şeyi ne kadar inanarak ve sesli olarak istersek ona ulaşmamız o kadar yakın olacaktır.
Davranışlarımızı yöneten bilinçli zihin değil, bilinçaltı zihindir. Peki hayatımızda var olmasını istediğimiz şeyler için bilinçaltımızı nasıl hareket geçireceğiz?          Olumlama, bu yönde bizim bilinçaltımıza ulaşmamızı sağlayan bir araçtır. Adından da anlaşılacağı gibi ; olumlu cümleleri ardarda tekrarlamak olumlamanın temelini oluşturur.Olmasını istediğimiz şeyleri olmuş gibi hayal edip  kendimizi buna inandırıyoruz ve bunu her gün kendimize hatırlatıyoruz .Dolayısıyla olumlama yaparak bilinçaltımıza gönderdiğimiz mesajlar bir süre sonra gerçekleşmeye başlıyor.
   Burada önemli olan olumlama yaparken içine kattığımız duygudur. “Ben bunu söylüyorum ama olması çok zor veya imkansız” gibi düşüncelere kapılmamak gerekiyor. Geçmişte benim de bu yanılgıya düştüğüm zamanlar oldu , istediklerimin gerçekleşmesi için gerçekten inanmam gerektiğini aldığım eğitimlerden sonra ve deneyimlemelerimle anladım. Duygusuz ve inanmadan yapılan olumlamalar maalesef olumlu bir etkiye yaratmıyor.
Olumlama cümlelerinizi kendi isteklerimize göre hazırlayabilirsiniz.Bunun birkaç basit kuralı vardır.
-Cümleleriniz “Ben” sözcüğü ile başlamalıdır.Bu kelimeden sonra söyleyeceğiniz her sözcüğü bilinçaltınız emirmiş gibi algılar.Örneğin; “Ben çok sağlıklıyım.”
-Cümleler geniş zaman kipinden oluşmalıdır.Mesela, “Ben çok güzel yemek yaparım” gibi..
-Mümkün olduğunca kısa ve net cümleler kurmalısınız.         
           
-Olumlama cümlelerini bir kağıda yazıp gün içinde göreceğiniz bir yerde bulundurmalısınız.Aklınıza geldikçe tekrar etmeli ve istediğinizi gözünüzde olmuş gibi canlandırmalısınız.
-En önemli olumlama kuralı ise, cümlelerinizi 21 gün boyunca tekrar etmektir.Beynimiz 21 günde yeniden programlanıyor ve formatlanıyor.Bu Kuantum ve Newton’un da desteklediği bir kuraldır. Siz kendinize format atabilme yeteneğine sahipsiniz. Terk etmek istediğiniz bir davranışın yerine koyduğunuz yeni inancı tekrar ediyorsunuz, 21 günün sonunda bunu bilinçaltınız kabul ediyor.

Hayatta herşey değişir bunu unutmayın. Şu anki şartlarınız ve içinde bulunduğunuz durum ne olursa olsun siz istemeye ve inanmaya devam edin, mucizelerin  gerçekleştiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...